Hva er UWC?

UWC står for United World College og er en internasjonal organisasjon som tilbyr en utdanningsmulighet for unge utenom det vanlige. Det er i dag 14 UWC-skoler rundt om i hele verden, fordelt i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Afrika og Asia, og er internatskoler hvor man bor sammen med jevnaldrende elever fra alle verdens hjørner.

Ideen om UWC var det Kurt Hahn som kom med. Hans forslag var å samle ungdommer fra hele verden for å skape forståelse for hverandre og dermed bidra til fred i verden, noe som til slutt ble virkeliggjort i Wales i 1962. Senere ble det også bygget skoler i Canada, USA, Costa Rica, Nederland, Italia, Bosnia, Swaziland, India, Singapore, Hong Kong og Norge, og nå til høsten (2014) også i Armenia og Tyskland.  UWC-elever er aktive i  lokalmiljøet, nysgjerrige på verden og har lyst til å gjøre en forskjell. I tillegg får de økonomisk støtte fra nasjonalkomiteene, slik at alle har mulighet til å fullføre skolegangen, uansett økonomi. Det er nettopp dette som gjør UWC til noe helt spesielt.

På UWC er utdanningsprogrammet IB, noe som er et program der all undervisningen hovedsaklig foregår på engelsk. Man studerer kun seks fag og går da mye mer i dybden i hvert enkelt; tre på Standard Level og tre på Higher Level. Disse har man i stor grad frihet til å velge selv, men man må plukke fag ut ifra 5-6 ulike «grupper». Ved siden av dette har man Theory of Knowledge og Extented Essay, i tillegg til at man i løpet av de to årene må ha deltatt i 150 timer aktivitet i CAS-aktiviteter (Creativity, Action and Service).

Lurer du på mer om UWC  kan du enten lese på UWC Norges hjemmeside her, eller på hjemmesiden til den internasjonale organisasjonen her, og mer om IB her.


 

«UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future»

(http://uwc.org/about_uwc/mission_and_vision.aspx)

 

 

Legg igjen en kommentar